Škola jedrenja

Jedriličarski klub Uljanik Plovidba svakog ljeta organizira školu jedrenja za najmlađe uzraste. Ljetna škola jedrenja započinje tjedan dana nakon završetka nastavne godine, odnosno sredinom lipnja. Škola se odvija pod stručnim vodstvom, a pomaže u razvijanju vještina i općenito snalaženja na moru, osigurava boravak na svježem zraku i zdrav razvoj djece s psihofizičkog aspekta.

Svako dijete između 6 i 12 godina koje želi upisati školu jedrenja mora biti dobar plivač, imati pristanak roditelja i biti urednog zdravstvenog stanja. Prilikom upisa poželjno je treneru napomenuti ukoliko dijete ima određenih zdravstvenih tegoba na koje treba obratiti pažnju.

Jedriličarski klub Uljanik Plovidba osigurava osnovnu opremu za jedrenje: opremljenu jedrilicu i zaštitni prsluk, dok ostala obvezna oprema uključuje:
  • rezervnu odjeću (majica, donji dio trenirke, neoprenske papuče ili stare tenisice)

  • kapa i krema za zaštitu od sunca

  • vjetrovka (u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta)

  • bočica vode i zasitan obrok

Ukoliko dijete odluči nastaviti jedriti, oprema za hladnije dane uključuje još i:
  • zaštitno neoprensko odijelo
  • rezervnu topliju odjeću dugih rukava i nogavica
  • topliju vjetrovku
  • topliju kapu
Škola jedrenja

Klase

Optimist
Klasa Optimist najpoznatija je jedrilica za početnike i učenje jedrenja. Dizajnirana je za djecu i jednostavna za upravljanje. Dugačka je 2,31, a široka 1,13 metara te teži 35 kg. Jednostavna je za transport, a može se prevoziti čak i na krovu osobnog automobila. Dovoljno je sigurna za 8-godišnjake, ali i tehnički zahtjevna i uzbudljiva za 15-godišnjake.

Laser
Laser Standard, olimpijska klasa za muškarce, regatna je klasa jednosjednih jedrilica za odrasle jedriličare namijenjena rekreaciji i vrhunskom natjecateljskom jedrenju koja je zbog odličnih karakteristika, jednostavnosti i lakog transporta veoma popularna.
Laser Radial, olimpijska klasa za djevojke, regatna je klasa jednosjednih jedrilica za odrasle jedriličare namijenjena rekreaciji i vrhunskom natjecateljskom jedrenju.
Laser 4.7, prijelazna klasa za juniore do 18 godina, regatna je klasa jednosjednih jedrilica za mlade jedriličare namijenjena rekreaciji i vrhunskom natjecateljskom jedrenju.

Krstaš
Termin krstaš označava veću jedrilicu duljine veće od 9,15 m namijenjenu za višednevna krstarenja morem.
Klupska sekcija Krstaš okuplja članove rekreativce koji organizirani u posade za trening i odlaske na regate koriste vlastite brodove, a sudjeluju na natjecanjima u zemlji i inozemstvu.

Kontaktirajte nas

    Verudela 9, 52100 Pula, Croatia
   +385 (0)52 214075
  +385 (0)52 214075
  jk.uljanik.plovidba@gmail.com

Windyty prognoza

Scorekeeping by

Sailwave
© 2018 JK ULJANIK PLOVIDBA