55. Pulska regata

JK Uljanik plovidba već 55. godina čuva tradiciju Pulske regate s osnovnim ciljem popularizacije jedrenja u klasi krstaš, odgoja novih generacija jedriličara te promocije našeg Grada kao grada s najatraktivnijom lukom za jedrenje na ovom dijelu Jadrana.
Start koji će se održati u subotu u 11.00 sati podno tri tisućljetnog Amfiteatra, plovidba pored brodogradilišta Uljanik, obilazak otoka sv Andrija, prolazak pored monumentalnog lukobrana, okreta oko Brijunskog Otoka Jerolim te povratak nazad u srce grada, ruta je koje već nekoliko godina pored domaćih jedriličara očarava i preko pedesetak posada iz talijanskog Pesara susjednih lučkih gradova koji dolaze na pulsku regatu putem asocijacije Lega Navale Italiana. Pulska regata svake godine bilježi svoj rast a posebnu podršku ovom međunarodnom projektu daje novo izgrađena riva te novi plato pored riječkog gata. Ovaj međunarodni projekt u kojem pored hrvatskih sudjeluju posade iz Italije i Slovenije, započinje startom ispred carinskog gata 30.04.2019 u 11:00. kada prve jedrilice kreču prema PESARU gdje će se priključiti velikoj floti od pedesetak krstaša koji će u četvrtak u 17 sati 02.05. krenuti prema Puli. Flota iz Pesara, ovisno o vjetru i uvjetima na noćnoj ruti dugačkoj 60 milja, očekuje se u Puli tokom Petka 03.05.
Središnji događaj je zasigurno 55.PULSKA REGATA koje započinje okupljanjem domaćih i stranih posada i uz tzv. skiper meeting na riječkom gatu u subotu 04.05. u 9.00 sati. Uz zvuke  puležanskih pjesama i glazbe tria Alfia Mejaka, u 10.00 sati posade isplovljavaju na regatno polje podno Arene a start regate se planira u 11.00 sati ispred Riječkog gata. Ruta Pulske regate je standardna i atraktivna jer se tokom dva kruga oko otoka Jerolim u nekoliko navrata na ruti susreću i zajedno jedre najbrži dvadesetmetarski regatni karbonski krstaši sa preko petnaestak članova posade i male obiteljske jedrilice koje daju posebnu draž ovoj, koliko natjecateljskoj toliko i tradicionalnoj, revijalnoj regati.
Vrijeme jedenja ograničeno je do 17.00 sati a nakon povratka na Pulsku rivu sve posade i posjetitelje očekuju srdele na gradelama i duženje na novoj Pulskoj rivi.
U nedjelju 05.05. Posade iz Italie u 11.00 sati isplovljavaju prema Pesaru kako bi završile zadnju rutu Regate „Sulla rotta dei Trabaccoli“ te još jedan puta povezale morem jedrenjem i prijateljstvom povezale Hrvatsku i Talijansku obalu, Pulu i Pesaro.
Ovogodišnju 55. Pulska Regatu kao međunarodnu manifestaciju koje će tokom vikenda na pulskoj rivi okupiti preko 500 natjecatelja, prijatelja jedrenja i veliki broj posjetitelja, ne bi bilo moguće organizirati bez Grada PULA, Lučke Uprave Pula, TZ Pula, ACY-a Pula, JU Pula Film Festival te velikog broja vrijednih i aktivnih članova JK ULJANIK PLOVIDBA.
Entry Form

Oglas regate
Image
Image

Kontaktirajte nas

    Verudela 9, 52100 Pula, Croatia
   +385 (0)52 214075
  +385 (0)52 214075
  jk.uljanik.plovidba@gmail.com

Windyty prognoza

Scorekeeping by

Sailwave
© 2018 JK ULJANIK PLOVIDBA

Please publish modules in offcanvas position.